Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εξοχικό Κέντρο ¨ΕΛΒΕΤΙΑ¨ Μάιος 1968, πρώτο τραπέζι πίστας



     Εξοχικό Κέντρο ¨ΕΛΒΕΤΙΑ¨ Μάιος 1968, πρώτο τραπέζι πίστας. Από αριστερά, Αστέριος Αργυρός του Δημητρίου, Κώστας Ματσίγγος, Μαυρουδής Καραγιάννης, Αλέκος Λαλιώτης και Γιάννης Μπάλλας.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μια φωτογραφία, (ακόμα μία) από τα μαθητικά χρόνια στο Γυμνάσιο Αρναίας, αλλά αχρονολόγητη. (του Βαγγέλη Μαυροδή)



Μια φωτογραφία, (ακόμα μία)
από τα μαθητικά χρόνια στο Γυμνάσιο Αρναίας, αλλά αχρονολόγητη.



 Όμως,  και τι να τις κάνεις να τις θυμάσαι τις χρονολογίες όταν είσαι 15-16 χρονών με τη ζωή μπροστά σου όσο  δύσκολη και να είναι αυτή η ζωή;

Τις χρονολογίες σού τις θυμίζουν άλλα πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις, όταν πια ωριμάσεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι, «αλλιώς» και όχι μόνο να σκέφτεσαι αλλά και να κάνεις συγκρίσεις τότε που μπορείς  να συγκρίνεις τα «τότε»    με τα «τώρα», τα πριν και τα μετά . . . αλλά και πάντα να αμφιβάλλεις.

Και να είσαι «κουμπωμένος» γι’ αυτά τα « μετά», για τα μελλούμενα που λένε οι ποιητές . . ..

Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη, όπως ασπρόμαυρα  ήταν όλα τότε. Γιατί τότε δεν υπήρχαν και πολλά χρώματα. Τα είχαν περιορίσει τα χρώματα τότε.  

Η ψυχή τότε αναγάλλιαζε με τα χρώματα της φύσης και τα πολύχρωμα υφαντά  που υπήρχαν σε κάθε σπίτι , αλλά και με τα όνειρα, που τα όνειρα , ποτέ και πουθενά  κανείς δεν μπόρεσε να τα απαγορέψει, ούτε να τα ελέγξει, να τα μαυρίσει τελείως.

 Έτσι είχαμε το ελεύθερο να ονειρευόμαστε, ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά πάντοτε σύμφωνα με την ζουμερή  ηλικία μας που απαιτούσε  φαντασία. 
 Διαβάστε  την συνέχεια εδώ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αρναιώτες οικοδόμοι στη Νιγρίτα το 1964



Μάρτιος 1964 Συτοχώρι Νιγρίτας.
 Το συνεργείο οικοδόμων του Κωνσταντίνου Κεχαγιά. Πάνω σειρά Βασίλης Κεχαγιάς, Τάκης Πανιώρας, Άγγελος Πασχαλίδης. Μεσαία σειρά από αριστερά Βασίλης Γκάγκανος, Μαυρουδής Καραγιάννης, Θανάσης Λαλιώτης. Κάτω σειρά Λαμπρινός Κώστας του Γεωργίου, Θεόδωρος Ματέας, Νίκος Νάκος και Γρηγόρης Ματσίγγος. Δύο πρόσωπα δεν τα αναγνωρίζουμε.



Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής το 1965



Στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής  στις 26 Ιουλίου 1965 μια παρέα νεαρών, απολαμβάνουν από ένα δροσερό κομμάτι καρπούζι, μετά τη θεία λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι. Τότε δεν υπήρχαν οι υπαίθριες ταβέρνες και οι δεκάδες μικροπωλητές.  Στο χώρο του πανηγυριού βρίσκονταν μόνο δύο - τρείς μικροπωλητές με τα καροτσάκια τους. http://arnea-retro.blogspot.gr/2013/05/1952.html 

Από αριστερά Τζιτζιρίκας Θεογένης, Άγνωστος, Καραγιάννης Μαυρουδής, Καραδημήτρας Στέφανος, Καραδημήτρας Άγγελος, Αργυρός Αστέριος του Χρήστου.

Αρχείο Μαυρουδή Καραγιάννη (Γκόσποτας)

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εξοχικό Κέντρο ¨ Ελβετία¨ καλοκαίρι 1966


Εξοχικό Κέντρο ¨ Ελβετία¨ καλοκαίρι 1966
Μια καλή παρέα νεαρών σε διασκέδαση. Από αριστερά Ευριπίδης από Βέροια, Λαλιώτης Θανάσης, δύο φιλοξενούμενοι από Βέροια, Λιούτας Νίκος, Σαλαμπαλάς Δημήτρης, Γκάγκανος Βασίλης, Καραγιάννης Μαυρουδής, Ξιούφης Θεόδωρος, Καραγιάννης Θανάσης, Καραδημήτρας Δημήτρης του Γεωργίου.

Πίσω τους διακρίνεται άλλη μία παρέα που δεν αναγνωρίζουμε τα πρόσωπα. Για να καταλάβουν οι νεότεροι, εκεί που διασκέδαζαν οι πελάτες είναι το σημείο που βρίσκεται σήμερα το κτίριο της αίθουσας  του Κέντρου ¨Ελβετία¨

Αρχείο Μαυρουδή Καραγιάννη (Γκόσποτα)

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στην Ταβέρνα του ¨Κάβουρα¨ Ιούνιος 1964 - Παρέα νεαρών Αρναιωτών σε διασκέδαση



Στην Ταβέρνα του ¨Κάβουρα¨  (σημερινό Τεχνικό Γραφείο Θανάση Αγαλή στην οικία Δέλιου) Ιούνιος 1964
Παρέα νεαρών Αρναιωτών σε διασκέδαση.
Από αριστερά, Μπακιρτζής Νίκος,  πίσω Μανόλης Γκουτιάνος (μεγαλύτερης ηλικίας),  Γιώργος Γιαννούσης, Γκάγκανος Βασίλης, Ξιούφης Θεόδωρος, Αδάμος Γιάννης, Σαλαμπαλάς Δημήτρης του Μιχαήλ, Λιούτας Νίκος του Ιωάννη,  Σαμαράς Θεόδωρος του Ιωάννη.
Αρχείο Μαυρουδή Καραγιάννη  (Γκόσποτας)